Založ si blog

Impotentná EÚ sa prizerá na genocídu v Gaze

Už je to niekoľko dní čo sa EÚ nečinne prizerá na agresívny odvetný útok Izraelu voči Gaze.  Presne tak, nie voči Hamasu ale voči Gaze, tej Gaze ktorá už vyše 16 rokov zažíva blokádu zo strany Izraelu a je terčom útoku proti základným občianskym, ekonomickým a politickým právam.  Technicky môžme Gazu nazvať ako najväčšie väzenie na svete.  

V historickom kontexte je samozrejme nespochybniteľné, že židovský národ bol vystavený obrovskej potupe, to však neznamená že majú právo beztrestne obsadzovať cudzie územia a že EÚ by mala fanaticky podporovať Izraelský režim bez toho, aby zvážila aké dôsledky to bude mať pre ňu samotnú. Nakoniec to dopadne tak ako pri všetkých konfliktoch , ktoré sa odohrávajú mimo EÚ , a do ktorých podpory sa Európa fanaticky pripája. Najväčšie negatívne dôsledky schytá ona sama. Tak ako to je pri konflikte medzi RU-UA . A keď uz sme pri porovnaní týchto dvoch konfliktov, nedá mi nespýtať sa kde sú teraz všetci moralisti ktorí odsudzovali ruské útoky na civilné ciele, kde sú všetci tí ktorí vítali ukrajínský národ s otvorenou náručou ? Ja sa pýtam či takisto budeme vítať palestínčanov, či takisto budeme posielať všetky naše zbrane a obranné systémy do Palestíny ? Prečo v tomto prípade sa majú obyvateľia Gazy uspokojiť s vodičkou a liečikmi ale keď sme chceli poskytnúť humanitárnu pomoc Ukrajincom tak sme boli podporovatelia agresora ? Skončí sa to v Gaze alebo zájde Izrael ešte ďalej v boji o územie ktoré mu historicky neprináleží? Kam až sa bude rozpínať Izraelský nedemokratický režím a kto nesie zodpovednosť za to že tento konflikt stále pokračuje ? Tak ako pri RU-UA konflikte, jediné riešenie je MIER. Prečo nepricestovali lídri EÚ do Palestíny pozrieť sa na vybombardované územie v Gaze ? Dokedy budú čakať, až Gaza bude vyhladená do posledného Palestínčana ? 

Už dávno mali lídri EÚ byť nastúpený v OSN a riešiť otázku základných ľudských práv v Gaze a hľadať mierové riešenie na vyriešnie tohto sporu. Nie je predsa možné aby sme tu v dnešnej dobe mali dva otvorené konflikty takéhoto celosvetového rozmeru a doposiaľ sa nikto nesnaží nájsť mier ale naopak používa sa dvojaký meter pri oboch konfliktoch. Potom to naozaj vyzerá tak , že emočne prežívame len udalosti ktoré máme takpovediac na dohľad oka, tak ako je to pri Ukrajine, kde sme ochotný za ňu položiť aj svoj vlastný život a národ, ale pri Gaze je akosi ticho. Ktovie prečo sa Ukrajinci zdržiavajú oficálnych vyhlásení v tomto konflikte ? Možno preto, že ukrajinské nacionalistické hnutia v minulosti vyhladili viac ako milión Židov, čo je naozaj smutné avšak smutnejší je fakt že tieto hnutia boli následne na území Ukrajiny očitené a heroizované.

Medzitým ako európski byrokrati prepočítavajú , aké kroky musia spraviť aby vyzerali v očiach spojencov zo Západu za pekných, nevinní ľudia umierajú kvôli ich impotentnosti. 

Český agent ovplyvňuje slovenské voľby

07.03.2024

Za to čo predvádza aktuálna vládna garnitúra v Česku by sa nemuseli hanbiť ani deti v materskej škôlke. Takéto gestá predvádzajú najmä deti v škôlke, keď sa prestanú baviť s kamošom len kvôli tomu že kamoš si dovolil rozprávať sa aj s niekým iným než len s ním. No, No, No…. Pán agent Fiala zabudol, že politika nie je detské ihrisko. Zrejme si neuvedomuje, že [...]

Nicholsonová propaguje samovraždu

25.10.2023

Kam až to dotiahnu progresívní ultraliberáli na Slovensku ? Po zhliadnutí titulky v Denníku N , kde Lucia Nicholsonová doslova a dopísmena propaguje samovraždu v podobe eutanázie som myslela že sa mi asi sníva. Vraj nechce aby sa o ňu jej deti starali, utierali jej sliny či prebalovali plienky. Aby sa náhodou chudáčikovia nemuseli pre ňu obetovať, ale aby si stále [...]

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani, aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

múzeum, Krupina

Mučiace nástroje lákajú masy ľudí. Procesy s bosorkami približujú v meste, v ktorom ich upálili desiatky

18.05.2024 06:00

Klietka, v ktorej upaľovali čarodejnice, dereš, drevený kôň a španielska čižma pribudli k lomihnátu či radlíku, teda k náčiniu používanom pri vyšetrovaniach stredovekými inkvizítormi v Krupine.

adrem

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 7173x
Priemerná čítanosť článkov: 2391x

Autor blogu

Kategórie